Svenska komiker

Det finns många svenska komiker, och det verkar som att det poppar upp fler hela tiden. I takt med att man får skämta om fler saker är det fler och fler som blir komiker. Med fler saker menar jag då att det förr inte gick att skämta om allt, och även om vårt samhälle idag är mer styrt när det gäller vad man får säga och göra och visa eftersom det också har blivit allt vanligare att människor blir kränkta åt höger och vänster

(visst, många har all rätt att bli det och då är det inte mer än rätt att man ändrar på orsaken, men kom igen – det går inte att kalla sig kränkt för att man inte tycker att radion spelar den musiken som man själv tycker om)

så har det också blivit mer tillåtet att skämta om saker som anses som känsliga, som till exempel religion och sexuell läggning. Speciellt de som tillhör en viss religion eller har en viss sexuell läggning tillåts skämta om denna – gör någon annan det kan det fortfarande anses som för känsligt och inte okej. Det är med andra ord svårt, men också ganska tacksamt för den som vill hitta sin nisch och börja skämta om saker som anses vara “okej” för den personen.

En svensk komiker som jag uppskattar väldigt mycket är Johan Glans. Han har inte så mycket en nisch, förutom att han kanske är “mer tillåten” att skämta om skåningar då, men han har en otroligt rolig humor och han är väldigt underhållande. Ta en titt på hans World Tour of Skandinavien och försök att hålla er för skratt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *