Konsten att köpa löshår

Det är lite av en konstart att köpa löshår på internet och det finns flera olika ”fel” en nybörjare kan göra. Dessa fel handlar då främst om två saker – vilken typ av hår som ska köpas, och hur detta hår fästs. Men det är egentligen inte speciellt konstigt, och rätt så enkelt att förklara – vilket vi därför tänker göra här.

Typ av hår
Det första gäller vilken typ av hår man ska välja. För det första måste man välja mellan syntet och äkta människohår. Här gäller att syntethår är billigare, men inte håller samma klass som äkta människohår. Det är också vanligt att syntethår inte kan lockas eller färgas på ett bra sätt. Syntethår kan vara okej i många sammanhang, men människohår är i stort sett alltid bättre.
Men det är också skillnad på människohår och människohår. Det finns i stort sett tre olika typer att välja mellan: nordeuropeiskt, sydeuropeiskt och indiskt hår. Skillnaden här handlar främst om tjocklek och struktur, och man bör om möjligt välja den typ som ligger närmast ens ”riktiga” hår.

Typ av fäste
Löshår kan fästas på ett antal olika sätt: med clip-ons, med vax och med tejp är de vanligaste. Clip-ons passar den som bara vill använda löshåret tillfälligtvis, exempelvis till en fest, och lätt kunna ta bart det efteråt. Det gör också att det är enklare att experimentera med hårförlängningar som använder sig av clip-ons som fäste. Vax, även kallat nail hair, är mer permanent, och det går inte att ta bort och sätt i löshåret jämt och ständigt. Det handlar här om en mer permanent hårförlängning. Tejp, slutligen, är det mest diskreta sättet att fästa löshår på. Liksom vax rör det sig dock om hårförlängning som är lite mer permanent. Den som bara vill använde sitt löshår då och då bör titta närmare på clip-ons, medan vax och tejp är till för den som vill ha en permanent hårförlängning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *