Klämkäckt med klämmor

Så som min gode vän Patrik från Göteborg uttryckte det i helgen: ”Det är klämkäckt med klämmor”, så ska jag också försöka beskriva det underbart kreativa kaos vi lyckade med att skapa hemma i vardagsrummet i helgen. Det var länge sedan jag skrattade så mycket. Tårarna bokstavligen sprutade från ögonen samtidigt som jag låg ihoprullad på golvet. Patriks barn är verkligen entertainers utan dess like!

Cirkusen om de tvåbenta vandrande pinnarna
Saga och Adam, Patriks barn, satte ihop någon form av dockteater i vårt vardagsrum i helgen. Först återbrukade de kartongen som jag fick hem nya datorn i tidigare i veckan som de klippte sönder, målade och hängde upp gardiner i. Därefter skapade dom någon form av teateryta för sina dockor med möbler från Ankis gamla dockhus och helt egenskapade kreationer. Det här skulle bli cirkusen om de tvåbenta vandrade pinnarna.

Sara hade precis beställt hem nya klämmor igen för att utöka sortimentet där hemma. Vi använder ju verkligen klämmor till allt. Självklart hittade ungarna dessa och såg fantasifoster som vi andra helt missade. Om man ”öppnade klämman” så fick den helt plötsligt två ben. Detta ledde till en diskussion om hur de vandrande pinnarna har förändrats med evolutionen och numera blivit tvåbenta. De övriga, dvs de enbenta, kände sig hotade av dessa nya varelser eftersom de tenderade att ta över deras värld. Med två ben är man ju snabbare än med ett ben. Så jag och Patrik fick se den här showen live i vardagsrummet, och jag vet verkligen inte vem av oss som skrattade mest.

Vandrande pinne
En klämkäck vandrande pinne.

Film och öl
När barnen hade lagt sig för kvällen satt vi uppe med en varsin lättöl och kikade på film. Det blev hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann, trots att vi alla har sett den förr. Den är ju bara så himla bra 🙂 Robert är verkligen den bästa i tiderna när det kommer till svensk humor, och ingen kan klå honom.

Sammanfattningsvis har det varit en toppenhelg i goda vänners lag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *