Jag är väl ingen snickare!

Robert Gustavsson är en sådan där komiker som man antingen älskar eller hatar. Personligen tycker jag att han är hysteriskt rolig, även om hans skämt ibland är långt ifrån rumsrena. Jag gillar honom verkligen i filmen Torsk på Tallinn (och då speciellt som dansbandsentusiasten Roland), och så brukar han ju göra uppskattade besök på Allsång på Skansen. Jag gillar speciellt när han är på Skansen och gör rollen som Berit. Här kommer en av favoritskämten från det tillfället, då Berit pratar om sin make Börje som inte vill hjälpa till hemma.

”Snälla Börje, kan du inte laga kranen som står och droppar hela tiden? Jag är väl ingen rörmokare heller, säger han. Men du kan väl laga köksluckan som står och svänger? Jag är väl ingen snickare, säger han. Då ringde jag hantverkare. Nästa dag kom Börje in och så sa han: Blev det dyrt? Nej, lilla Börje, sa jag, det blev inte alls dyrt. Jag fick välja på att bjuda på en kopp kaffe och en liten bakelse, eller en liten kärleksstund. Du tog väl bakelsen? sa han. Nej vadå, sa jag, tror du att jag är någon konditor?”

På tal om den svängande köksluckan så kommer jag osökt att tänka på vårt nästa projekt i hemmet. Det är nämligen hög tid att byta köksluckor i vårt kök. Jag är benägen att hålla med Börje här och säga att jag väl inte är någon snickare, för även om det kan tyckas enkelt att byta köksluckor så minns jag hur det var när jag skulle hjälpa min bror att sätta upp nya luckor i hans kök. Det blev vint och snett och det tog en bra stund innan vi hade fått det rakt och snyggt. Så nu när vi ska byta så kommer en montör att få sätta dit luckorna, så att det blir rätt direkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *