Besök på Arbetsförmedlingen

Det här kommer att bli ett av de där lite tråkigare inläggen som berör min vardag. Det är ett ledsamt faktum att jag för tillfället går arbetslös, och har så gjort nu i strax över ett halvår. Jag har efter gymnasiet jobbat mycket inom dagligvaruhandeln, i butiker och mataffärer, men efter att senaste butiken fick lägga ner på grund av konkurs så har jag inte lyckats ta mig tillbaka in på arbetsmarknaden.

Som arbetslös så betyder det att man kommer att ha kontakt med Arbetsförmedlingen, om man vill ha någon chans allt till någon form av ersättning. Att jag slutat tro att Arbetsförmedlingen ska kunna hjälpa mig till ett nytt arbete är ett faktum, men man måste fortfarande infinna sig de gånger som de kallar för att inte riskera att förlora sin ersättning.

jobb

Som vanligt när man kommer dit får man sitta och vänta på att ens handledare tar emot en. Det kan ta olika lång tid, men drygt är det helt klart. När man väl kommer in går man igenom den arbetssökarrapport som man har skickat in och handledaren frågar dessutom om diverse tjänster som finns ute. Tjänster som man redan sökt. Det blir alltså inte mycket gjort när man är där förutom mer statistik. Jobb får jag försöka att skaffa mig på annat sätt helt enkelt. Arbetsförmedlingen borde egentligen inte heta som de gör numera för faktum är att det mesta handlar om att ha kontroll över de som är arbetslösa och bara skicka dem vidare till märkliga åtgärder. De borde snarare heta Arbetslöshetskontrollen, eller något.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *